Обновено 21-Юли-2020

Артритът може да се случи без признаци и може да направи живота ни нещастен. Обърнете специално внимание на боравенето! Болезнени движения? Възпалените стави ви казват предварително какво време да чакате? Чувствали ли сте се някога, че не можете да направите крачка, защото ставите ви са толкова болезнени? Предпочитате да прескочите семеен излет или да играете с внуците си? Вземете мерки срещу ставни проблеми! По-долу са 5 естествени решения, за да научите как да облекчите болките в ставите и възпалението и болката.

Може да бъде лек за болки в ставите:

шипка

Шипковият прах е по-ефективен за облекчаване на болки в ставите, отколкото обезболяващи. Персоналът в Калифорнийския университет и болницата Фредериксбург излезе с този резултат, докато изучаваше възпалителни ставни заболявания.

„Това е много важна новина за хората с артрит. Най-доброто нещо за ефективността на шипки е, че те са достъпни за всеки без рецепта, без да се налага да се справят с каквито и да е странични ефекти, които не могат да се кажат за обезболяващи. “

Консумация на вода

Хората, които имат по-малко вода в телата си, са по-склонни към умора, болести и стареене на тъканите си по-бързо. Пиенето на малко вода забавя детоксикационния капацитет на организма и причинява стагнация на бъбреците, причинявайки много преки и косвени симптоми. 

Един от най-добрите антидоти за износване на ставите е приемът на вода. Това е подкрепено от множество изследвания и може да бъде потвърдено от наблюдения. Пийте повече вода и до няколко дни ще видите драстично подобрение в състоянието на китките, лактите и коленете.

храна

Ако спрете да ядете месо три пъти на ден и преминете към богата на зеленчуци диета, която дори добавя една или две порции суперхрана дневно, можете да очаквате много бързи резултати. 

Знаем за редица билки и други храни от категорията суперхрани, за които се знае, че имат противовъзпалителни ефекти като боровинки, къпини и здравословни масла. Но маргарините правят точно обратното.

Витамини от група В и артрит

Преди години лекарите разбраха, че могат да намалят симптомите на ревматоиден артрит, като приемат един витамин от група В и още по-ефективно, като добавят друг. По-бързо и по-ефективно е да използвате големи количества добавки от B комплекс, отколкото да експериментирате индивидуално с витамини от групата B.

Изследване, публикувано в Journal of the American College of Nutrition, посочва, че фолиевата киселина (6,400 mcg) и B12 (20 mcg) облекчават остеоартрита. И друго проучване, публикувано в немския Schmerz, описва аналгетичните ефекти на витамини В1, В2 и В12. Изследователите смятат, че приемането на тези витамини заедно е много по-ефективно от приемането им поотделно.

Други хранителни добавки

  • глюкозамин
  • Глюкозаминът (глюкозамин) подпомага функцията на ставната тъкан, изложена на триене и в регенерацията на хрущялната тъкан.
  • Хондроитин (Хондроитинът е един от основните компоненти на хрущяла и се характеризира с отличен капацитет за задържане на вода).
  • MSM (MSM, широко приета форма за облекчаване на болката в ставите, е форма на органична сяра. При спортистите противовъзпалителният ефект на MSM насърчава по-бързата регенерация и поддържа здравето на ставите, болката и възпалението).
  • Колаген (Колагенът е естествен протеин. Той е основен компонент за костите, хрущялите, сухожилията, връзките и други съединителни тъкани).

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *