Арган, алое вера, шипка, куркума, градински чай: това са някои от растенията и билките, които можем да използваме, за да се грижим естествено за красотата си. През повечето време това са лекарства, известни от векове, които наистина заслужават да бъдат преоткрити сега, когато знаем, че можем ефективно да се грижим за себе си с билки и растения.

Може би някои от тези средства за красота вече присъстват в дома ви, може би в градината, като се започне с градински чай, алое вера и домати. Някои лекарства, като арган и ши, са по-скъпи от други, но трябва да се подчертае, че малките количества, които са необходими като естествено средство, позволяват продължителна употреба. Също така, можете да закупите версии за справедлива търговия на тези два природни средства.

Тези, които отглеждат куркума, градински чай и домати в градината, ще разполагат с лечебни средства за красота, почти безплатно, дарени директно от природата. Ето няколко растения и билки, за да откриете красотата.

РОЗОВО БЕДРО

От шипшината на Чили, официално и декоративно растение, се получава масло от шипка, ефективно природно средство срещу бръчки, стрии и белези. Използва се главно в приложението върху кожата заради способността му да намалява бръчките и повърхностните петна.

ОВЕС

Овесената каша е зърнена култура, която се използва в кухнята като храна, но също така е естествено лекарство, особено когато става въпрос за овес. Всъщност овесената каша като средство за красота се използва за приготвяне на ексфолианти за тяло, маски за лице, релефни вани и емолиенти.

АРГАНОВО

Арган или аргания (Argania spinosa) е мароканското дърво, от което се получава арганово масло, което се счита за едно от най-ценните природни средства, с които се противодейства на стареенето на кожата, поддържа я еластична и също така се грижи за косата ни. С арганово масло се приготвят компреси и маски за красота.

АЛОЕ ВЕРА

L ‘алое вера е особено призната за свойствата на естествения гел, съдържащ се в листата му, той има успокояващ и регенериращ ефект върху кожата. Прилагането на гел от алое вера е полезно за поддържане на кожата на лицето и тялото блестяща и здрава и за облекчаване на зачервяването в случай на слънчево изгаряне и сърбеж поради ухапвания от насекоми.

ХМЕЛ

Знаете ли, че хмелът не се използва само за приготвяне на бира? Всъщност това е също много интересно природно лекарство, което например е една от съставките за получаване на релаксиращи билкови чайове, за стимулиране на апетита или за облекчаване на някои малки типични дискомфорти на менопаузата.

ДОМАТ

Доматът е не само един от най-популярните зеленчуци, символ на средиземноморската диета, но е полезен и като средство за красота, например, за приготвяне на маски, лечения за коса и кожа на тялото, ексфолиращи маски и лосиони против пърхот, както и за успокояване на кожата в случай на слънчево изгаряне.

КОНСКИ БОСИЛЕК

Sage е известен като истински жена тревен съюзник. Ефектите на това растение върху благосъстоянието на жените се дължат по-специално на действието на някои флавоноиди, които спомагат за възстановяване на баланса на хормоналната система. Най-известното средство за красота е, във всеки случай, триене на градински чай по зъбите, за да станат по-бели.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *